T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Kahramanmaraş Batıpark Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Nis

2023-2024 eğitim öğretim yılında 12.  Sınıf öğrencilerimiz için mezuniyet programımız kapsamında Teras Cafe'de kahvaltı ardından Arslanbey Doğal Yaşam Parkı'na gezi düzenlendi. Mezun olacak öğrencilerimizin, gönüllerince doyasıya eğlenceli vakit geçirmelerinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve destekleri için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 104. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Nis

Onikişubat Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü personelleri tarafından okulumuza gerçekleştirilen ziyaret esnasında öğrencilerimiz için görüş alış verişinde bulunuldu. RAM personellerinin aracılığıyla sinerji oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen bu anlamlı ziyaretleri için Onikişubat Rehberlik ve Araştırma Merkezi idarecileri ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Nis

Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Otizme dikkat çekmek ve bu konuda farkındalığı artırmak hedefi ile okulumuzda öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hepimizin bildiği gibi Otizmli olmak, hiçbir bireyin tercihi değildir ancak onların farkında olmak bizlerin tercihi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Dünya Otizm Farkındalık Gününde toplumumuzdaki farkındalığın artmasını temenni eder, otizmli bireylerimize ve onları özveriyle hayata hazırlayan kıymetli velilerimize sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Mrt

2011 yılında tüm dünyada down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ilan edildi.

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kutlu olsun!

Mrt

Rehber öğretmenimiz ve özel eğitim öğretmenlerimizle birlikte öğretmen-veli iletişimini sağlamak ve işbirliğini artırmak amacıyla velilerimize ev ziyareti yapıldı.

Göstermiş oldukları yakın ilgi ve alaka için kıymetli velilerimize, teşekkür ederiz.

Mrt

Cumhuriyetimizin 100. yılında, ecdadımızın mirası olan büyük zaferimizi “ruhumuzda var” mottosu ile çoşkuyla kutlamanın ardından bu yıl da ruhumuzda hiç eksilmeyen bir inançla kutlamaya ve ecdadımızı anmaya devam ediyoruz.
2023 ve 2024 yıllarında savunma sanayinde, ülkemizin geleceği için atılan büyük adımlarla ilerlemeye devam ederken Cumhuriyetimizi kuran ve Çanakkale’de bize zafer yaşatan yüce ve saygı değer iradenin izinde, aynı inançla:
Şan, Şeref, Tarih “Bizim Çanakkale” diyoruz ve Çanakkale Muharebeleri’nin 109. yılında aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı’nın millî marşımız olarak kabul edilişinin 103. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u ve bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

Her Şehide Bir İlmek Projesi kapsamında bayrağımıza biz de ilmeklerimizi attık. Turan İlkokulu yöneticilerine ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü kutlandı.

Şbt

06 Şubat 2023 tarihinde, İlimiz merkezli meydana gelen depremlerin yıl dönümü olması sebebiyle taziye ve mezarlık ziyaretleri, anma törenlerinden kaynaklı ilimiz genelinde trafik yoğunluğu yaşanacaktır. Buna ek olarak öğrenci taşımasında kullanılan servis araçları da fazladan bir trafik yoğunluğu oluşturacaktır. Bu sebeple ilimiz genelindeki resmi ve özel her kademedeki okul/kurumlarda eğitim ve öğretime 06/02/2024 tarihinde bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.

Şbt

2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı İkinci Dönem Öğretmenler Kurulu toplantısı, Okul Müdürümüz Feramuz DEMİR başkanlığında, müdür yardımcımız Özlem ABDURRAHMANOĞULLARI ve tüm öğretmenlerimizin katılımıyla 05/02/2024 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönemi öğrencilerimizin karne almasıyla sona erdi. 05 Şubat 2024 tarihinde Pazartesi günü başlayacak olan 2.Döneme kadar öğrencilerin yarıyıl tatili başladı. Tüm emeği geçenlere teşekkür eder, öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye'de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Ara

Okulumuz Özel Eğitim öğretmenlerinden Salih HÜLÜR Onikişubat Özel Eğitim Anaokuluna okul müdürü olarak ve yine aynı okula öğretmenimiz Arif Hikmet ÇAM müdür yardımcısı olarak görevlendirilmişlerdir. İdareci ve öğretmenlerimiz ile birlikte yeni görevlerine başlayan arkadaşlarımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu. Arkadaşlarımıza, yeni görevlerinde başarılar dileriz.