T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Kahramanmaraş Batıpark Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönemi öğrencilerimizin karne almasıyla sona erdi. 05 Şubat 2024 tarihinde Pazartesi günü başlayacak olan 2.Döneme kadar öğrencilerin yarıyıl tatili başladı. Tüm emeği geçenlere teşekkür eder, öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye'de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Ara

Okulumuz Özel Eğitim öğretmenlerinden Salih HÜLÜR Onikişubat Özel Eğitim Anaokuluna okul müdürü olarak ve yine aynı okula öğretmenimiz Arif Hikmet ÇAM müdür yardımcısı olarak görevlendirilmişlerdir. İdareci ve öğretmenlerimiz ile birlikte yeni görevlerine başlayan arkadaşlarımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu. Arkadaşlarımıza, yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Ara

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, okulumuzda eğitim gören özel gereksinimli öğrencilerimizi ziyaret ederek 3 Aralık Dünya Engelliler Günlerini kutladılar.

Öğrencilerimizle sohbet ederek güzel vakit geçirmelerini sağlayan polis ekiplerimize teşekkür ederiz.

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Dünya Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir.

Her yıl 3 Aralık'ta kutlanan Dünya Engelliler Günü'nün 2023 yılı teması "Engelliler için, engellilerle birlikte hareket ederek Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını kurtarmak ve başarmak." olarak belirlenmiştir.

Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır.Sevgi varsa, engel yoktur!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Kutlu Olsun!

Kas

Öğretmenler Günü Kutlama Etkinlikleri kapsamında, Kahramanmaraş Spor Lisesi tarafından organizasyonu yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü Masa Tenisi ve Satranç Turnuvası düzenlenmiştir.

Yarışmalar sonucunda Masa Tenisinde;

1. Mustafa Kurtul (İbrahim Çalık Al)

2. Yakup Bulut (Yıldırım Beyazıt İO)

3. Mehmet Yorucu (Kahramanmaraş Batıpark Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe)

4. Halil Karakoyun (Rabia Arıkan İHO) olmuştur.

Okulumuz öğretmeni Mehmet YORUCU'yu başarısından dolayı tebrik ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle akşam yemeğinde öğretmenlerimizle bir araya gelindi. Programa emekli öğretmenimiz Şenda ÇİMEN TUTAK da davet edildi. Yemekte Okul Müdürümüz Feramuz DEMİR, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yaptı ve tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Kas

Okulumuz, 2023-2024 eğitim öğretim yılında da Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İşbirliği Protokolü kapsamında hijyen şartlarının sağlandığının göstergesi olan "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazanmıştır. Emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ederiz.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni, okul bahçesinde Atatürk'e saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenimiz, öğretmenlerimiz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve öğrencilerin şiirleri ile sonlandırıldı.
Ölümünün 85. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kas

2023-2024 eğitim öğretim yılı Okul Aile Birliği toplantımız yapılmıştır. Toplantıya katılan velilerimize ve yeni seçilen Okul Aile Birliği üyelerimize başarılar dileriz.

2023-2024 eğitim öğretim yılında yeni kurulan yönetimde yer alan velilerimizi tebrik eder başarılar dileriz.

Toplantıya katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetin ilanının 100. yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Okulumuz bahçesinde yapılan törende, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar, şiirler, şarkılar ve gösteriler yapıldı. Öğrencilerimiz büyük bir coşkuyla gönüllerince eğlendiler.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

#CumhuriyetimizinYüzüncüYılıKutluOlsun

Ekm

Rehber öğretmenimiz ve özel eğitim öğretmenlerimizle birlikte öğretmen-veli iletişimini sağlamak ve işbirliğini artırmak amacıyla velilerimize ev ziyareti yapıldı.

Göstermiş oldukları yakın ilgi ve alaka için kıymetli velilerimize, teşekkür ederiz.

Ekm

2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. Dönem veli toplantısı, 10.10.2023 Salı günü okulumuz salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın ardından Okul Müdürümüz Feramuz DEMİR, velilerimize ders başarı durumları ve devamsızlıklar ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkürlerini ileterek, iyi dilek ve temennilerle toplantı sonlandırıldı.

Veliler daha sonra sınıflarda öğretmenler ile öğrencilerinin ders başarı ve devam-devamsızlık durumları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Ekm

Okul Müdürümüz Feramuz DEMİR, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere ikramda bulunup karşılıklı sohbet etti. Sınıf ziyaretleri sırasında eğlenceli kareler oluştu.